Zonnedakpannen prijs

Geschatte leestijd: 1 minuut
Zonnedakpannen prijs

Je denkt er over na om zonnedakpannen te kopen. Hoe zit het met de zonnedakpannen prijs, opbrengst en terugverdientijd?  In dit artikel leggen we uit welke kosten er allemaal komen kijken bij het nemen van zonnedakpannen op je dak.

Zonnedakpannen prijs

Zonnedakpannen ogen erg mooi, maar zijn een stuk duurder dan de reguliere zonnepanelen. Zet je de kosten af tegen een reguliere installatie dan ligt de gemiddelde prijs van een zonnedakpan met eenzelfde vermogen 3 keer zo hoog. Dat komt omdat ook een heel nieuw pannendak wordt aangelegd. Je moet het dus eigenlijk vergelijken met een set nieuwe dakpannen met een reguliere installatie versus een dak vol met deze nieuwe dakpannen. De techniek is relatief nieuw en vraagt daarom om veel specialisme van een installateur.

Opbrengst zonnedakpannen

Naast het feit dat zonnedakpannen duurder zijn dan zonnepanelen leveren ze ook minder op. De twee belangrijkste oorzaken hiervoor zijn de schuine bolling van de zonnedakpannen en de ventilatie onder de dakpan. De zonnedakpannen hebben vaak een schuine bolling waardoor de zon niet volledig op de zonnecellen kan vallen. De ventilatie onder de dakpan is slecht en de dakpannen werken bij heet weer minder efficiënt. De prestatie van panelen neemt namelijk af naarmate het paneel heter wordt. Doordat niet de gehele zonnedakpan gebruik maakt van de zonne-energie, heb je 25 procent meer dakoppervlakte nodig vergeleken met reguliere zonnepanelen.

ZonnedakpannenZonnepanelen
Installatiekosten € 3.500,-  € 1.000,-
Dakpannen (500 stuks) /Zonnepanelen 4500 WP€10.000,-€4.500,-
Totale Kosten€ 13.500,-€ 5.500,-
Terugverdientijd20 jaar7 jaar

Kortom, een zonnedakpan is een opkomende unieke toepassing van zonne-energie die op esthetisch vlak momenteel erg in de smaak valt. De prijs van de zonnedakpannen is echter nog vrij hoog, waardoor de terugverdientijd 2 tot 3 keer zo lang is als die van reguliere zonnepanelen.

TIP: alles wat je moet weten over zonnepanelen

Is je dak geschikt?
Hoe vind je een betrouwbaar bedrijf?
Tips voor offertes opvragen
Volledig gratis

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina zonnepanelen en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter