Zonneboiler

Zonneboiler subsidie 2017

Geschatte leestijd: 2 minuten
Zonneboiler subsidie 2017

Is er een subsidie voor zonneboilers beschikbaar? Welk bedrag krijg je met de zonneboiler subsidie 2017? Waar kan ik de zonneboiler subsidie aanvragen? Aan welke voorwaarden moet ik voldoen? In dit artikel vindt je antwoord op deze vragen en leggen we je uit wat de subsidie voor zonneboilers precies is.

Met ingang van 1 januari 2017 is de subsidieregeling voor zonneboilers fors verhoogd (ten opzichte van 2016). De subsidie voor een zonneboiler voor een gezin van 4 personen bedraagt nu zo’n €1.500. De exacte subsidiebedragen zijn afhankelijk van het type zonneboiler en liggen ongeveer tussen de €750 en €2.000. Hieronder leggen wij uit hoeveel subsidie je kunt krijgen in 2017 voor de aanschaf van een zonneboiler, welke zonneboilers in aanmerking komen en hoe je de subsidie kan aanvragen.

Hoogte zonneboiler subsidie 2017

De subsidie voor zonneboilers in 2017 ligt grofweg tussen de €750 en €2.000. De exacte hoogte van de subsidie is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het type zonneboiler
 • De hoeveelheid warmte die de zonneboiler levert

Bekijk op de website van RVO het overzicht met indicatieve subsidiebedragen per type zonneboiler.

Welke zonneboilers komen in aanmerking voor subsidies?

Indien je aanspraak wil maken op de subsidie, dan moet de zonneboiler in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van 200 m2 of minder.
 • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warm tapwater.
 • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Wil je meer weten over de verschillende type zonneboilers die te koop zijn? In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten zonneboilersystemen.

Hoe kom je in aanmerking voor de zonneboiler subsidie in 2017?

 • Je koopt een apparaat dat in aanmerking komt voor deze subsidie.
 • Vervolgens dien je de subsidieaanvraag in op http://mijn.rvo.nl. Dit moet je uiterlijk 6 maanden doen nadat je de koopovereenkomst hebt gesloten.
 • Binnen 8 weken na je aanvraag krijg je te horen of je de subsidie toegewezen krijgt. Een week na deze beslissing volgt dan de betaling.

Voorwaarden

 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 aangeschaft.
 • De subsidieaanvraag is binnen 6 maanden na het sluiten van de koopovereenkomst ingediend.
 • Je hebt de investering al gedaan voordat je een aanvraag doet voor subsidie. Dit betekent dat de zonneboiler bij aanvraag van de subsidie al betaald moet zijn, en tevens is geïnstalleerd en in gebruik genomen.
 • Het apparaat is nieuw aangeschaft en je hebt een betaalbewijs. Het apparaat is jouw eigendom.
 • Het apparaat is in Nederland geïnstalleerd.
 • Je mag het apparaat niet binnen een jaar na datum van de beslissing verwijderen.

Let op: het is niet mogelijk om een voorschot te krijgen voor de subsidie zonneboiler 2017. Indien je meerdere apparaten koopt, bijvoorbeeld een warmtepomp en een zonneboiler, dan moet je voor ieder afzonderlijk apparaat een aparte subsidieaanvraag indienen.

Advies op maat over zonneboilers

Ontdek of een zonneboiler voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel bespaar je met een zonneboiler en wat kost het?

Start zonneboiler-analyse

Zonneboiler subsidie 2017 indienen

Het indienen van de subsidieaanvraag kan vanaf 2 januari 2017 om 09.00 uur via http://mijn.rvo.nl. Let op: je hebt hiervoor een DigiD nodig.

Kopen van een zonneboiler

Sta je op het punt een zonneboiler te kopen? Let dan goed op welke installateur je kiest. Op de marktplaats van GreenHome vind je een overzicht van installateurs, inclusief recensies en behaalde certificaten en keurmerken.

Meer lezen? Kijk op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/voorwaarden-voor-particulieren-isde.

Wat je niet wilt missen over zonneboilers

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter