Vloerisolatie

Vloer isoleren met TonZon

Geschatte leestijd: 2 minuten
Tonzon

Een veel gebruikt materiaal voor vloerisolatie is TonZon. TonZon is een isolatiefolie (thermoskussens) dat de warmte uit de woning terug reflecteert. TonZon is van Nederlandse bodem en geniet grote en goede bekendheid in de markt. Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde.

Wanneer TonZon?

TonZon is een goed isolatiemateriaal, maar aan de dure kant. De prijs van TonZon ligt veelal tussen de €32,- en €37,- per vierkante meter. Wanneer kan je het beste voor TonZon kiezen? Het is moeilijk daar iets algemeens over te zeggen, maar er zijn wel wat richtlijnen. Zo zijn thermoskussens (categorie materiaal waar TonZon onder valt) goed geschikt voor houten vloeren. Alternatieven, zoals het schuim, sluiten vocht op waardoor de balken kunnen gaan rotten. Dat is bij TonZon niet het geval. Het wordt tussen de balken opgehangen, waardoor het hout kan blijven ademen. Dat is voor veel mensen een zeer concrete reden om voor een isolatiefolie te kiezen. Anderzijds is het folie wel kwetsbaar. Als er gaten ontstaan in de luchtkamers van de folies dan verliest het een groot deel van zijn isolatiewaarde. Heb je last van ongedierte dan is TonZon een minder goed alternatief. Andere thermoskussens en isolatiefolies zijn dan meer geschikt. Die zijn iets minder kwetsbaar. Een laatste voordeel van TonZon is dat het demontabel is. Moet er dus een keer iets gebeuren aan de vloer vanuit de kruipruimte, dan is het folie makkelijk te verwijderen. Wil je een overzicht van de verschillende materialen? Lees hier een overzicht voor alle type materialen en de voor- en nadelen.

Advies op maat over vloerisolatie

Ontdek of vloerisolatie voor jouw huis een goed idee is. Welk soort vloerisolatie is geschikt, wat bespaar je en wat kost het?

Start de vloerisolatie scan

TonZon advies

Wat kan er fout gaan? De beoordeling van je kruipruimte is cruciaal. TonZon verliest namelijk erg snel zijn isolatiewaarde zodra er een luchtgat in de folie zit. Op het moment dat je woning last heeft van ongedierte is het niet aan te raden om TonZon te gebruiken. Daarnaast moet er voldoende ruimte onder de vloer zijn (minimaal 50 cm hoogte) om het folie goed aan te kunnen brengen. Dat kan je zelf nagaan door in de kruipruimte te kijken.

Het is erg belangrijk om je goed te laten adviseren door een isolatiespecialist. Elke woning en elke wens is anders, waardoor het belangrijk is om een advies op maat te krijgen. Wij raden je aan om je door bedrijven met verschillende materialen te laten adviseren. Wil je een isolatiespecialist bij jou thuis langs laten komen voor een goed advies? Zet dat duidelijk bij de opmerkingen in een vrijblijvende offerte aanvraag. Niet elk bedrijf werkt namelijk met TonZon.

Dit moet je nog nog meer weten over vloerisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook: