Subsidie vloerisolatie

Geschatte leestijd: 2 minuten
Vloerisolatie subsidie

Let op! Sinds 26 april 2017 is de subsidie vloerisolatie van de rijksoverheid gestopt en worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld! Voor VVE’s zijn de inschrijvingen nog wel open.

Wil je je vloer isoleren? Dan is het mooi mee genomen dat je daar nu ook een subsidie voor kan krijgen. Er zijn twee manieren om te controleren of je aanspraak kan maken op subsidie. Op dit moment geldt er een landelijke subsidie voor isolerende maatregelen. Daarnaast zijn er soms regionale subsidies.

Landelijke subsidie

Via de landelijke subsidie ‘Energie Besparing Eigen Huis’ maak je aanspraak op subsidie voor vloerisolatie. Daarvoor geldt als belangrijke voorwaarde dat je minimaal twee isolerende maatregelen voor je huis neemt en deze laat uitvoeren door een isolatiebedrijf. Dus naast vloerisolatie kan je bijvoorbeeld ook spouwmuurisolatie of isolerend glas aanschaffen. Ook moet de isolatiewaarde van de vloer voldoen aan een Rd-waarde van tenminste 3,5.

Op het moment dat je aan die voorwaarde voldoet krijg je €5 per vierkante meter terug. Voor bodemisolatie is dat €4 per meter. Dat loopt dus al snel op naar honderden euro’s.  Lees meer over de landelijke isolatie subsidie. De uitvoerende dienst voor deze isolatiesubsidie is RVO. Daar kan je terecht voor alle details en voor het indienen van de subsidie.

Regionale subsidies

Gemeentes of regio’s organiseren soms ook zelf subsidies voor vloerisolatie. Via www.energiesubsidiewijzer.nl kan je dit makkelijk controleren voor jouw gemeente. Is jouw gemeente aangesloten bij het Regionaal Energieloket? Daar staan ook alle up-to-date subsidieregelingen.

Verlaagd BTW Tarief

Daarnaast profiteer je nu ook van een verlaagd BTW tarief op isolatiemaatregelen. Voor vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie geldt een verlaagd BTW tarief van 6% (normaal 21%) op de arbeidsloon. Let op, dit geldt niet voor de materialen!

Om in aanmerking te komen voor dit verlaagde BTW tafief, moet wel aan onderstaande 2 voorwaarden worden voldaan:

  1. Bouwbesluit: de isolatiematerialen moeten aan de normen voor warmteweerstand voldoen. Over het algemeen kan je er van uitgaan dat een isolatiebedrijf daar rekening mee houdt.
  2. Leeftijd woning: je woning moet minimaal twee jaar oud zijn.

Wil jij aan de slag met het isoleren van je vloer? Lees hier meer informatie over vloerisolatie.

TIP: wat je niet wilt missen over vloerisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina vloerisolatie en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.