Vloerisolatie

Offerte vloerisolatie

Geschatte leestijd: 2 minuten
Zonnepanelen offerte

Je bent serieus geïnteresseerd in het isoleren van de vloer. Hieronder staan verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Ook wat vragen die je de verschillende bedrijven kunt stellen als ze bij je thuis langskomen. Wat is belangrijk in een offerte vloerisolatie?

1. Zorg dat de installateur de kruipruimte met eigen ogen beoordeelt.

Een goede installateur bekijkt en beoordeelt zelf de kruipruimte. Als de installateur de kruipruimte niet met eigen ogen gezien heeft, gaan mijn alarmbellen al af. Dat is geen goed teken. Het is belangrijk dat de installateur een aantal aspecten bekijkt om een goed advies (en prijs) uit te brengen. Staat er bijvoorbeeld wel eens water in de kruipruimte? Ligt er puin in de kruipruimte? Is het een grote kruipruimte of zijn er verschillende compartimenten? Hebben allen invloed op de materiaalkeuze en prijs. Lopen er veel kabels of leidingen door de kruipruimte? Als er veel leidingwerk in de kruipruimte aanwezig is dan kan dat namelijk consequenties hebben voor de materiaalkeuze. Een folie is dan lastiger goed aan te brengen. Heb je vaak last van muizen? Neem dan misschien geen Tonzon. De muizen kunnen het folie doorknagen waardoor de isolatiewaarde van het materiaal afneemt.

2. Welk type isolatiemateriaal is voor jouw vloer geschikt?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen voorhanden. De meest gebruikte materialen voor vloerisolatie zijn: PUR-schuim, folie (TonZon) en isolatieplaten. Voor bodemisolatie worden veelal isolatie chips, isolatie matrassen, losse parels of schelpen gebruikt. Voor al deze materialen geldt dat er voor- en nadelen te benoemen zijn. Sommige installateurs werken met ‘slechts’ een of twee type isolatiematerialen. Zij zullen uiteraard geneigd zijn je de materialen aan te raden waar zij mee werken. Als je offertes wilt kunnen vergelijken is het raadzaam minstens twee offertes aan te vragen die verschillende materialen aanbieden.

3. Wat is de isolatiewaarde (Rc-waarde) van het materiaal?

De Rc-waarde geeft aan wat de warmteweerstand is van een isolatielaag. De Rc-waarde verschilt per type isolatiemateriaal (en ook de dikte van het materiaal). Hoe hoger de Rc-waarde van het materiaal hoe minder warmte er wegstroomt. Hierdoor hoef je minder te stoken om het huis op dezelfde temperatuur te houden. Heb je een keuze gemaakt tussen de materialen? Ga dan voor de hoogste Rc-waarde. Stel je kiest voor PUR, ga dan voor 8cm in plaats van 6cm. Dat levert 33% hogere isolatiewaarde op en de meerkosten zijn vaak beperkt. Naast de Rc-waarde zijn echter ook andere eigenschappen van het isolatiemateriaal belangrijk.

4. Wordt de kruipruimte geventileerd na het isoleren?

Het is belangrijk dat de kruipruimte, nadat deze geïsoleerd is, goed wordt geventileerd. De ventilatiegaten in de kruipruimte mogen dus niet bedekt worden door het isolatiemateriaal. Anders is er kans op vocht en radongas in de kruipruimte, wat vervolgens in de woning terecht kan komen.

5. Hoe gaat het aanbrengen van de isolatie in zijn werk?

Normaal gesproken is dit een klus die binnen een halve dag wordt uitgevoerd. Informeer naast de duur van de werkzaamheden naar de manier waarop het isolatiebedrijf omgaat met de veiligheid van haar medewerkers en de bewoners. Als er bijvoorbeeld wordt gewerkt met PUR-schuim dan zijn daar duidelijke (veiligheids-)eisen aan verbonden en moet een isolatie bedrijf hiervoor de juiste certificering (IKOBBKB/Insula) hebben.

6. Wat voor garantie zit er op de uitvoering en het materiaal? 

Vraag het bedrijf naar de garantie die er het materiaal zit en op de uitvoering van de klus. Mocht er iets zijn, dan wil je graag een beroep kunnen doen op de installateur of de fabrikant van het materiaal.

Via GreenHome vraag je eenvoudig en vrijblijvend offertes op voor vloerisolatie van betrouwbare vakspecialisten uit de buurt.

TIP: wat je niet wilt missen over vloerisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter