Spouwmuurisolatie offerte: waar moet je op letten?

Geschatte leestijd: 2 minuten
Spouwmuurisolatie offerte

Je wilt een offerte aanvragen voor spouwmuurisolatie. Het beoordelen van offertes kan soms erg lastig zijn. Waar moet je op letten bij het aanvragen van een spouwmuurisolatie offerte? Hieronder enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste spouwmuurisolatie offerte.

Spouwmuurisolatie offerte tips

Garanties Spouwmuurisolatie

Wanneer je voor spouwmuurisolatie kiest, zoek dan een bedrijf dat minimaal 10 jaar garantie geeft op alle, door hen uitgevoerde werkzaamheden en geleverde materialen. Installateurs die aangesloten zijn bij brancheorganisatie VENIN bieden standaard 10 jaar garantie.

Certificering Spouwmuurisolatie

Kies voor spouwmuurisolatie voor een gecertificeerd bedrijf. SKG IKOB en Insula zijn twee certificeringsinstituten die toezien op de kwaliteit van de uitvoering. Let op dat bedrijven gecertificeerd zijn voor het isolatiemateriaal wat ze je hebben aangeboden. Dit is niet altijd het geval!

BTW op arbeidsloon

Om woningisolatie te stimuleren heeft de overheid enkele jaren geleden een regeling in het leven geroepen die de BTW op het arbeidsloon verlaagt van 21% naar 6%. Kijk op de factuur of hiermee rekening is gehouden. Het geldt niet voor het materiaal wat wordt gebruikt.

Brancheverenigingen Isolatie

Bedrijven die aangesloten zijn bij branchevereniging VENIN geven 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering. Daarnaast heeft de VENIN een geschillencommissie mocht er een geschil optreden.

Offerte inhoud

In de uiteindelijke offerte wil je minimaal de volgende punten terugzien:

  • Een omschrijving van alle werkzaamheden en de oppervlakte van de te isoleren muren.
  • Toepassing van het BTW op arbeidsloon van 21% naar 6%.
  • De dikte van het aangebrachte isolatiemateriaal en de bijbehorende minimale Rc-waarde.
  • De certificering die het bedrijf heeft. Isolatiebedrijven kunnen voor de spouwmuur via SKG-IKOB en/of Insula gecertificeerd zijn.
  • De branchevereniging waar het bedrijf is aangesloten.
  • De garanties die het bedrijf geeft en voor hoeveel jaar. Bij VENIN aangesloten bedrijven geven 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering.

Snel en vrijblijvend offertes ontvangen van betrouwbare vakspecialisten? Maak gebruik van de GreenHome marktplaats en ontvang snel en vrijblijvend offertes van betrouwbare spouwmuurisolatie vakspecialisten!

TIP: wat je niet wilt missen over spouwmuurisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

 

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina spouwmuurisolatie en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter