Spouwmuurisolatie kosten

Geschatte leestijd: 2 minuten
Spouwmuurisolatie kosten

Je denkt erover na om je spouwmuur te isoleren. Maar hoe zit het met de spouwmuurisolatie kosten? En hoeveel ga je daar dan mee besparen op je energierekening?

Kosten spouwmuurisolatie

De prijs van spouwmuurisolatie is van verschillende factoren afhankelijk, zoals:

  • Het type materiaal
  • Het te isoleren oppervlak
  • De grootte van de boorgaten die worden gebruikt (deze hebben invloed op de snelheid waarmee de klus uitgevoerd kan worden)
  • De installateur die de spouwmuurisolatie aanbrengt
  • Het wel of niet beschikbaar zijn van subsidies

Een grove indicatie is dat een m2 spouwmuurisolatie tussen de EUR 12 en EUR 20 kost. Dit is de totale prijs (dus inclusief het arbeidsloon voor het aanbrengen van de isolatie). De kosten van spouwmuurisolatie zijn laag omdat het materiaal via gaten in de gevel ingespoten kan worden. Het is daardoor een relatief eenvoudige klus met hoog resultaat. Bovenstaande prijzen zijn nadrukkelijk een grove indicatie. Vraag offertes aan bij erkende installateurs om een prijsopgave voor uw specifieke woning te ontvangen.

Tip: Spouwmuurisolatie subsidies. Sommige gemeenten bieden subsidies of aantrekkelijke leningen aan voor spouwmuurisolatie. Doe de subsidiecheck om te bekijken of er subsidies beschikbaar zijn in jouw gemeente.

Opbrengst van spouwmuurisolatie – een rekenvoorbeeld

Het isoleren van je spouwmuur is een goede investering. De jaarlijkse besparing die dit oplevert is afhankelijk van het type woning en de isolatiewaarde van het aangebrachte isolatiemateriaal. Hieronder staat een indicatie van de gemiddelde kosten en besparingen voor verschillende woningtypes (bron: Milieu Centraal).

Type woningBesparing* per jaarBesparing in m3 gas
Tussenwoning200 euro320 m3
Hoekwoning530 euro850 m3
Vrijstaande woning780 euro1260 m3
Gemiddelde eengezinswoning570 euro920 m3

o.b.v. een gasprijs van EUR 0,62 / m3 gas

Advies op maat over spouwmuurisolatie

Ontdek of spouwmuurisolatie voor jouw huis een goed idee is. Welk soort spouwmuurisolatie is geschikt, wat bespaar je en wat kost het?

Start de spouwmuurisolatie scan

Spouwmuurisolatie kosten van materialen

Er wordt voor spouwmuurisolatie verschillende isolatiematerialen gebruikt. Ze verschillen iets in prijs. Over het algemeen is glaswol het goedkoopste, daarna parels en PUR-schuim is vaak het duurste.

Een goedkope en effectieve manier van isoleren

Spouwmuurisolatie is niet voor niets een van de meest toegepaste vormen van isolatie: het is snel, goedkoop en levert een hoog rendement. Op GreenHome vind je alle informatie die je nodig hebt en vind je specialisten voor een juiste uitvoering.

TIP: wat je niet wilt missen over spouwmuurisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina spouwmuurisolatie en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter