Subsidie isolerend glas

Geschatte leestijd: 2 minuten
Subsidie isolerend glas

Let op! Sinds 26 april 2017 is de subsidie isolatie van de rijksoverheid gestopt en worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld voor onder andere subsidie isolerend glas! Voor VVE’s zijn de inschrijvingen nog wel open.

Overweeg je dubbel glas? Dat is een goede keuze aangezien het toepassen van isolerend glas een aanzienlijke energie besparing mee brengt. Op het moment dat je isolerend glas aanbrengt kan je een gemiddelde jaarlijkse besparing van €150,- verwachten. Heb je veel glasoppervlak in de gevel? Dan ligt de besparing waarschijnlijk hoger. De investering in isolerend glas is nu extra aantrekkelijk vanwege de subsidie op isolatiemaatregelen. Als je van plan bent isolerend glas te plaatsen kan je hier dus ook aanspraak op maken. Let op: om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je twee isolatiemaatregelen treffen.

Subsidie isolerend glas 2017:

Landelijke subsidie

Via de landelijke subsidie ‘Energie Besparing Eigen Huis’ maak je aanspraak op subsidie voor isolerend glas. Daarvoor geldt als belangrijke voorwaarde dat je minimaal twee isolerende maatregelen in huis neemt. Dus naast isolerend glas kan je bijvoorbeeld ook vloerisolatie of spouwmuurisolatie aanschaffen.

Op het moment dat je aan die voorwaarde voldoet krijg je gemiddeld zo’n 20% terug van de aanschafkosten. Lees meer over de landelijke isolatie subsidie.

Regionale subsidies

Gemeenten of regio’s bieden in een enkel geval ook zelf subsidies aan voor isolerend glas. Via www.energiesubsidiewijzer.nl kan je dit makkelijk controleren voor jouw gemeente. Is jouw gemeente aangesloten bij het Regionaal Energieloket? Daar staan ook alle up-to-date subsidieregelingen.

Advies op maat over dubbel glas

Ontdek of isolerend glas voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel kan je besparen op je stookkosten met HR(++) glas en wat kost het?

Start isolerend-glas-analyse

Verlaagd BTW Tarief

Naast de subsidie geldt er een ander voordeel in de aanschaf van isolerend glas. Voor vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie geldt een verlaagd BTW tarief van 6% (normaal 21%) op het arbeidsloon. Let op, dus niet op de materialen!

Hiervoor moet wel aan de volgende 2 voorwaarden worden voldaan:

  1. Isolatiewaarde: De isolatiematerialen moeten aan de normen voor warmteweerstand voldoen zoals afgesproken in het bouwbesluit. Kies altijd voor HR++ of Triple glas, dan voldoe je daar aan. Kies voor de beste warmteweerstand (hoe lager de u-waarde hoe beter).
  2. Leeftijd woning: Je woning moet minimaal twee jaar oud zijn.

Wil jij aan de slag met het isoleren van je beglazing? Lees dan hier nog meer informatie over isolerend glas.

TIP: wat je niet wilt missen over isolerend glas

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook: