Kosten isolatieglas

Geschatte leestijd: 2 minuten
Kosten isolatieglas

Isolatie glas kent veel voordelen en is een goede investering. Maar wat zijn de kosten van isolatie glas? En hoeveel ga je daar dan mee besparen op je energierekening? Wat levert isolatieglas je op?

Kosten isolatieglas

De kosten van isolatieglas zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder natuurlijk het aantal m2 glas dat aangebracht moet worden. Ook maakt de ruitverdeling uit. Veel kleine ruitjes met isolerend glas zijn in verhouding duurder dan een enkele grote ruit. Daarnaast zijn de kosten vooral afhankelijk van of je de kozijnen ook direct wil vervangen of niet.

  • Alleen (enkel) glas vervangen. Indien de kozijnen nog goed zijn en je enkel HR(++) glas wilt plaatsen dan kost dit zo’n EUR 150-170 per m2 (in dit bedrag zitten de kosten voor plaatsing, afwerking en het geschikt maken van bestaande kozijnen voor HR(++) glas).
  • Glas en kozijnen vervangen. Indien je het glas en de kozijnen beide vervangt door HR(++) glas dan bedragen de kosten zo’n EUR 70-90 per m2 (dit is exclusief de kosten voor de kozijnen). De prijs ligt hier lager omdat de nieuwe kozijnen al geschikt zijn voor HR(++) glas, waardoor er minder arbeidsuren nodig zijn.

Dubbel glas of HR(++) glas?

Dubbel glas is goedkoper dan HR(++) glas. Echter, op de lange termijn betaalt een investering in HR(++) glas ten opzicht van dubbel glas zich uit. Je bespaart met HR(++) glas namelijk meer op je gaskosten, waardoor je de meerkosten van HR(++) glas in zo’n 2,5 jaar hebt terugverdiend.

Let op: bovenstaande genoemde prijzen zijn nadrukkelijk een grove indicatie. Nodig een erkende glaszetter uit om een advies uit te brengen en om een prijsopgave voor jouw specifieke woning op te stellen.

Advies op maat over dubbel glas

Ontdek of isolerend glas voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel kan je besparen op je stookkosten met HR(++) glas en wat kost het?

Start isolerend-glas-analyse

Besparing op gaskosten met isolatieglas

Hoeveel je jaarlijks bespaart op de gasrekening is afhankelijk van welk type glas je nu hebt en welk type isolerend glas je laat plaatsen. Hoe hoger de isolerende waarde van het glas, hoe meer je zal besparen op de stookkosten. Daarnaast speelt natuurlijk ook je gedrag mee; indien je de verwarming altijd op 18 graden hebt staan dan zal de besparing aanzienlijk minder zijn dan als deze standaard op 21 graden staat. Heb je nu ‘normaal’ dubbel glas in de woonruimtes, dan kan je in totaal wel 15% op je gasrekening besparen met goed isolerend dubbel glas.

Besparing stookkosten met isolatieglas – een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde eengezinswoning met een glasoppervlak van 17 m2, vervangt het aanwezige enkel glas door HR(++) glas. Dit levert op jaarbasis een besparing op van zo’n 22 m3 gas per m2 glas. In totaal wordt er dus ongeveer 375 (=17 * 22) m3 gas per jaar bespaart. Op basis van de huidige gasprijs (2015/2016), die zo’n EUR 0,62 / m3 gas bedraagt, levert dit jaarlijks een besparing op van EUR 232,50 (375 * EUR 0,62).

Let op: dit is nadrukkelijk een grove indicatie van de kosten van isolatieglas. Nodig een erkende glaszetter uit om een advies uit te brengen en om een prijsopgave voor uw specifieke woning op te stellen.

TIP: wat je niet wilt missen over isolerend glas

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina isolatieglas en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.

1 reactie

  • Reageren
    Maria de Bonk
    22 september 2016 at 10:33

    Bedankt voor de informatie. Het rekenvoorbeeld is erg handig en heeft mij zeker geholpen. Nu kan ik een kosten inschatting maken wat het isolatieglas gaat kosten in mijn huis.

  • Laat een reactie achter