Wat zijn gemiddelde dubbel glas prijzen?

Geschatte leestijd: 2 minuten
Dubbel glas prijzen

Door dubbel glas te plaatsen in je woning neemt het wooncomfort flink toe en dalen je stookkosten. Dubbel glas is er in vele soorten: van standaard dubbel glas tot HR glas tot zelfs triple glas. Het belangrijkste verschil tussen de soorten dubbel glas zit hem in de isolatiewaarde. De isolatiewaarde van HR glas is hoger dan die van dubbel glas terwijl triple glas weer beter isoleert dan HR glas. HR glas is er overigens in een aantal klassen, van HR glas tot HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Over het algemeen is goed isolerend glas ook iets duurder, maar dat verdien je snel terug. Kies dus (waar mogelijk) altijd voor een zo goed mogelijke isolatiewaarde. Benieuwd wat de prijzen voor dubbel glas zijn? Hieronder vind je een overzicht van dubbel glas prijzen voor een aantal type woningen.

We gaan bij de vergelijking van dubbel glas prijzen uit van HR++ glas aangezien dit de meest geplaatste glassoort is. De reden dat er vaker voor HR++ glas in plaats van HR+++ glas wordt gekozen is omdat het beter in raam kozijnen past. HR+++ glas heeft drie lagen glas en is daardoor dikker, waardoor het vaak niet in standaard kozijnen past.

Dubbel glas prijzen

De dubbel glas prijzen die hier staan zijn voor het volledig vervangen van al het glasoppervlak van de woning. Je kan natuurlijk ook per ruit vervangen. Denk aan ongeveer €150 per m2 glas, maar dat hangt sterk af van de klus. Zijn het veel kleine ruitjes, dan kost het relatief veel werk om alles te vervangen.

*Kosten zijn nadrukkelijk een indicatie en gebaseerd op ‘gemiddelde woningen met een gemiddeld raamoppervlak
** Besparing op basis van een gasprijs van €0,66 / m3 gas.

Advies op maat over dubbel glas

Ontdek of isolerend glas voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel kan je besparen op je stookkosten met HR(++) glas en wat kost het?

Start isolerend-glas-analyse

HR glas prijs

Tegenwoordig wordt er weinig ‘normaal’ dubbel glas meer geplaatst en is HR++ glas de nieuwe standaard. De meerkosten van HR++ glas ten opzichte van dubbel glas zijn beperkt terwijl het een stuk meer bespaart op de stookkosten. De meerkosten van HR++ ten opzicht van het ouderwetse dubbel glas liggen rond de 10 tot 20 euro per m2. Dat valt dus erg mee, terwijl het glas 2-2,5x zo goed isoleert als het oude dubbel glas. Triple glas (drievoudig glas) is wel een stuk duurder vergeleken met HR++. Dat komt met name omdat het kozijn vaak aangepast moet worden vanwege de dikte van het glas. De extra besparing op de stookkosten van HR+++ glas versus HR++ glas dekken vaak niet de extra kosten voor een nieuw kozijn, vandaar dat veel mensen voor HR++ kiezen. Al verschilt dit per huis en persoonlijke voorkeur! HR+++ is wel belangrijk als je ambitie hebt om het huis energie neutraal te maken. Glas blijft een zwak onderdeel van de gevel namelijk. Ook zie je tegenwoordig veel nieuwbouw huizen standaard uitgerust worden met triple glas. Dan worden de kozijnen daar bij de bouw al op afgestemd.

Lees hier meer over de verschillende soorten isolerend glas.

TIP: wat je niet wilt missen over isolerend glas

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Bekijk ook de thema-pagina isolatieglas en ontdek of deze maatregel voor jou interessant is.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter