Subsidie spouwmuurisolatie

Geschatte leestijd: 1 minuut
subsidie warmtepomp

Let op! Sinds 26 april 2017 is de subsidie spouwmuurisolatie van de rijksoverheid gestopt en worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld! Voor VVE’s zijn de inschrijvingen nog wel open.

Je overweegt de spouwmuren van je woning te isoleren. Is er dan een subsidie spouwmuurisolatie in 2017 waarvan je gebruik kunt maken? En valt spouwmuurisolatie onder het verlaagde BTW tarief? Je leest hier alles over subsidies voor spouwmuurisolatie.

Subsidie spouwmuurisolatie:

Landelijke subsidie

Via de landelijke subsidie ‘Energie Besparing Eigen Huis’ maak je aanspraak op subsidie voor spouwmuurisolatie. Daarvoor geldt als belangrijke voorwaarde dat je minimaal twee isolerende maatregelen in huis neemt. Dus naast spouwmuurisolatie kan je bijvoorbeeld ook vloerisolatie of isolerend glas aanschaffen. Op het moment dat je aan die voorwaarde voldoet krijg je 20% terug van de aanschafkosten. Dat loopt al snel op tot €400. Wil je meer lezen over de voorwaarden van de landelijke subsidie? Ga dan naar de website van rvo. 

Regionale subsidies

Gemeentes of regio’s organiseren vaak ook zelf subsidies voor vloerisolatie. Via www.energiesubsidiewijzer.nl kan je dit makkelijk controleren voor jouw gemeente. Is jouw gemeente aangesloten bij het Regionaal Energieloket? Daar staan ook alle up-to-date subsidieregelingen.

Verlaagd BTW Tarief

Voor vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie geldt een verlaagd BTW tarief van 6% (normaal 21%) op de arbeidsloon. Let op, dus niet op de materialen!

Hiervoor moeten wel aan de volgende 2 voorwaarden worden voldaan:

  1. Bouwbesluit: De isolatiematerialen moeten aan de normen voor warmteweerstand voldoen. Over het algemeen kan je er van uitgaan dat een isolatiebedrijf daar rekening mee houdt.
  2. Leeftijd woning: Je woning moet minimaal twee jaar oud zijn.

Wil jij aan de slag met het isoleren van je spouwmuur? Lees dan hier nog meer informatie over spouwmuur isolatie.

TIP: wat je niet wilt missen over spouwmuurisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter