Infraroodpanelen in de badkamer

Geschatte leestijd: 2 minuten
Infraroodpanelen in de badkamer

De badkamer is typisch zo’n plek waar je maar een aantal momenten per dag kort verblijft. Het is dan zonde om de hele dag door de badkamer te verwarmen. Infraroodpanelen in de badkamer kunnen in dat geval uitkomst bieden. Met een infraroodpaneel verwarm je de badkamer alleen op de momenten dat je er zelf bent. De ruimte wordt snel warm na het inschakelen van de panelen. De meeste panelen hebben 2 tot 3 minuten nodig om op vol vermogen te komen. Bijkomend voordeel is dat je infraroodpanelen in de badkamer vaak mooi kunt wegwerken aan bijvoorbeeld het plafond of in de vorm van een spiegel. Met infraroodpanelen wordt niet de lucht verwarmd maar objecten. De objecten absorberen deze straling en geven deze vervolgens weer af aan de ruimte.

Infraroodpanelen in de badkamer bevestigen

De infraroodpanelen kunnen vrij eenvoudig zowel aan de wand als aan het plafond worden bevestigd. Meestal worden de infraroodpanelen in de badkamer aan het plafond bevestigd. Dit heeft als voordeel dat er vaak minder voorwerpen zijn die de warmtestraling blokkeren. Ook kan dit handig zijn i.v.m. kleine kinderen die de wandpanelen kunnen aanraken. De panelen worden zelf ook heet namelijk. Er zijn verder geen grote bouwkundige maatregelen nodig om de panelen te bevestigen.

Maten en toepassingen

Infrarood panelen zijn te verkrijgen in verschillende maten (veelvoorkomende maten zijn 60×60 cm, 120×30 cm en 120×60 cm/0. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een spiegel die verwerkt is in het infrarood paneel. Ook zijn er speciale infrarood handdoek radiatoren. Hier kan je je handdoek overheen hangen, zodat deze snel droogt. 

Verder goed om te weten

De infraroodpanelen hebben een stralingsbereik van ongeveer 3 meter. Wanneer je buiten dit bereik bent, zal het dus kouder aanvoelen. Indien je een grote badkamer hebt, heb je dus wellicht meer infraroodpanelen in de badkamer nodig.

In dit artikel lees je meer over de kosten van infraroodpanelen.

Wil je meteen een betrouwbare installateur vinden die infraroodpanelen kan installeren. Ga dan naar greenhome.nl/offerte om een installateur in jouw omgeving te vinden.

Lees ook: