Infrarood panelen ervaringen

Geschatte leestijd: 1 minuut
Infrarood panelen ervaringen

Overweeg je om infrarood panelen te kopen? Lees hieronder meer over de ervaringen met infrarood panelen.

Gebruiksvriendelijkheid infrarood panelen

De gebruiksvriendelijkheid van infraroodpanelen wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren. De panelen zijn eenvoudig aan en uit te zetten, zelfs op afstand. Daarnaast is een groot voordeel van infraroodpanelen dat de warmte vrijwel direct voelbaar is. De panelen hebben maar kort nodig om op volle temperatuur te raken. Je merkt dus direct het effect van de panelen en hoeft minder lang te wachten tot de te verwarmen ruimte aangenaam is. En dat is prettig voor ruimtes zoals de badkamer waar je maar weinig tijd doorbrengt.

Interieur

Het fijne aan de huidige innovaties op het gebied van infraroodpanelen is dat de je ze vaak mooi kan integreren met je interieur. Er zijn verschillende oplossing om de panelen ‘dubbel’ in te zetten. Zo kan je infraroodpanelen ook in combinatie met spiegel of lamp verkrijgen.

Joost Brinkman:

“Wij gebruiken het infraroodpaneel boven de eetkamertafel. Het is op die manier een lamp boven de eetkamertafel en heeft als bijkomend voordeel dat het ons gerichte warmte geeft.”

Locatie infrarood panelen

Dankzij de verscheidenheid aan integratie mogelijkheden van de infraroodpanelen, zijn er ook een groot aantal mogelijkheden denkbaar waar je de infraroodpanelen kunt plaatsen. De belangrijkste drijfveer daarvoor is uiteraard de locatie waar je de plaatselijke warmte wilt voelen. Vaak worden ze aan het plafond gemonteerd. Daar kunnen ze het best ook hun warmte verspreiden.

Krispijn Beek:

“Let op dat je de panelen op een goede plek aanbrengt. De panelen kunnen 50 tot 60 graden warm worden. Ik wil niet dat mijn kinderen zich daaraan branden, dus is het paneel bij ons mooi geïntegreerd in het plafond”.

Wil je meer weten over infrarood verwarmen dan kun je hier meer lezen over de verschillende toepassingen van infrarood verwarming. Wil je meer weten over

Lees ook: