Dakisolatie

Schuin dak isoleren

Geschatte leestijd: 2 minuten
Schuin dak isoleren

Wil je je schuin dak isoleren? Er zijn verschillende manieren om een schuin dak te isoleren. Welke zijn dat en welke materialen zijn daarvoor geschikt? En wat kost dakisolatie en hoeveel levert het je op?

Schuin dak isoleren

Een schuin dak kan zowel via de binnenzijde als de buitenzijde worden geïsoleerd:

Isoleren buitenkant van het dak
Deze vorm van isolatie legt een extra isolatielaag over het dak heen. Het zorgt voor veel minder warmteverlies door de goed isolerende werking. Het is een relatief grote klus en je moet hier een professioneel bedrijf voor inschakelen. Het beste moment om dit te doen is wanneer het dak gerenoveerd moet worden, dan moeten de dakpannen er toch af.

Isoleren binnenkant van het dak
De tweede optie is het dak te isoleren aan de binnenzijde. Het is belangrijk dat er geen vocht in de dakconstructie kan komen, anders kan er rot optreden. Er zijn doe-het-zelf pakketten te koop, maar zorg wel dat je weet waar je mee bezig bent. Wij raden aan het door een bedrijf uit te laten voeren. Die weten hoe je rot in de constructie voorkomt en zorgen er voor dat het project netjes wordt uitgevoerd en afgewerkt.

Kosten en besparing schuin dak isoleren – een rekenvoorbeeld

Het isoleren van je dak is een goede investering. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de kosten en besparingen voor verschillende vormen van (schuin) dak isolatie.

Type isolatie (Rd = 2,5) Kosten* Besparing /jaar
Isoleren schuin dak (onverwarmde zolder) €1.500-€2.500 600 m3 gas (€ 360)
Isoleren schuin dak (verwarmde zolder) €3.000-€5.000 1.000 m3 gas (€ 600)
Isoleren zoldervloer (onverwarmde zolder) €1.000-€1.500 730 m3 gas (€ 438)
*Let op: bovenstaande bedragen gelden voor een gemiddelde eengezinswoning (met 76 m2 dakoppervlak, 52 m2 zoldervloeroppervlak) met een HR-combiketel en een gemiddelde temperatuur van 16 graden bij verwarmde zolder / 12 graden bij onverwarmde zolder. De besparing is gebaseerd op een gasprijs van 60 eurocent per m3 (prijspeil 2017).

 

Bovenstaande prijzen zijn nadrukkelijk een grove indicatie. Nodig erkende installateurs uit om een advies uit te brengen en een prijsopgave voor jouw specifieke woning op te stellen.

Isolatiematerialen schuin dak

Bij het isoleren van een schuin dak kunnen verschillende materialen worden gebruikt. De meest gebruikte materialen voor het isoleren van een schuin dak zijn: isolatieplaten, vlokken/parels, isolatiedekens, isolatiefolie en isolatieschuim. De specialist kan je het beste adviseren over welke vorm het beste bij jouw dak past. Dit hangt af van het type dak en je persoonlijke voorkeur. Bekijk de voor- en nadelen van verschillende dakisolatiematerialen.

Advies op maat over dakisolatie

Ontdek of (betere) dakisolatie voor jouw huis een goed idee is. Welk soort dakisolatie is geschikt, wat bespaar je en wat kost het?

Start dakanalyse

Dit moet je nog weer weten over dakisolatie

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter